2020. március 27., péntek

Kárpáti harangvirág FEHÉR! GAZDAG VIRÁGZÁS! 40DB MAG - Jelenlegi ára: 400 Ft

Kárpáti harangvirág
(Campanula carpatica)
GAZDAG VIRÁGZÁS!
ALACSONY GONDOZÁSI IGÉNY!
DEKORATÍV VIRÁGOK!
A kárpáti harangvirág (Campanula carpatica) a Kárpátok hegyvidékeinek bokros növekedésű évelő növénye. Alacsony, közepes termete ellenére igen feltűnő jelenség, a növény méretéhez képest kifejezetten nagy virágai miatt.
Lila, fehér vagy kék színű csésze alakú virágait a nyár második felétől hozza, egészen az ősz elejéig.
A mutatós virágok alkotta látványt, a szív alakú élénkzöld levelek egészítik ki. Mérete miatt leginkább sziklakertekben, vagy kerti utakat szegélyező ágyások alacsony növényeként mutat jól.
A kárpáti harangvirág egyszerűen nevelhető,  nem túl kényes növény. Talajokkal szemben egyáltalán nem válogatós. Fényigényes növény, azonban a tűző napot nem szívleli, ezért világos, de tűző napsütéstől védett helyre ültessük, esetleg félárnyékba.
Vízigénye átlagos,  rendszeres mérsékelt öntözést igényel.  Más teendőnk nem igazán akad vele, a száraz virágok, folyamatos levágásán kívül.  Betegségekre és kártevőkre nem érzékeny,  bár a meztelencsigák és csigák néha okozhatnak gondokat.  Szaporítani magvetéssel és tőosztással is lehet.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-04-17 20:44 .