2020. március 29., vasárnap

Sziklás-hegységi jegenyefenyő - Abies lasiocarpa - Télálló, kékeszöld levelű fenyőfaj. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 350 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Abies lasiocarpa – Sziklás-hegységi jegenyefenyő
5 db mag!
Észak-Amerika nyugati részén, a Sziklás-hegységben elterjedt, 20- 30 méter magasra növő, keskeny kúpos koronájú, szép megjelenésű jegenyefenyő faj. Tűlevelei laposak, 1, 5-3 centiméter hosszúak, kékeszöldek. Felálló tobozai 6-12 centiméter hosszúak. Őshazájában az építő- és az asztalosipar, valamint a papíripar is hasznosítja. Szabályos kúpos alakja és kékeszöldes színe miatt dísznövényként is jelentős, továbbá az Egyesült Államokban népszerű karácsonyfaként is.
Kedveli a mélyrétegű, jó szerkezetű, semleges vagy enyhén savanyú kémhatású talajokat, és a napos fekvést. Tűri a szárazságot is, de párásabb környezetben, megfelelő vízellátás mellett jobban fejlődik. Magyarországon teljesen télálló.
Magjai csak akkor csíráznak, ha a vetés előtt a téli hideget imitálva megkapják a kellő időtartamú hideghatást, ellenkező esetben nem. Ehhez, egy napig tartó vízben áztatás után, nedves (nem vizes! ) homokkal vagy tőzeggel összekeverve egy zacskóba tesszük a magokat, majd kb. két hónapig hűtőszekrényben tartjuk (2-5 fokon), és ezután vetjük. Hidegkezelést alkalmazhatunk úgy is, hogy ősszel vetjük szabadföldbe, vagy cserépbe és tavaszig kint hagyjuk. Ha cserépbe vetjük, akkor a talaja nyirkos legyen, de ne álljon rajta a víz. A vetéshez jó vízgazdálkodású, komposztos talajt használjunk. 15-18 fok körüli hőmérsékleten a csírázás az előkezelt magokban általában 2-6 hét alatt megindul.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2020-04-18 21:42 .